Middan är klar

Ett stort och rejält kök är ett måste för de flesta som vill hyra huset under semestern och en av de saker vi får flest frågor om. När vi har utformat köket har dock utgått från vad vi själva velat se, från början var köket ett rätt litet och avskilt rum, där fanns en gammal stenbänk men inte mycket mer.

Stort kök med rejäla ytor, i fonden dörr till vedeldad ugn, till vänster grovkök och till höger den långa köksbänken med diskbänk, diskmaskin, gasspis och kylsskåp.

Vi lät riva en vägg in till ett tidigare bykrum, och har tagit upp två stora glasdörrar ut mot trägården. Resultatet är ett stort kök med många arbetsytor och dubbla kylskåp samt stor gasspis och rejäl diskmaskin från Smeg.

Kronärtkockor köper du lokalt odlade för sådär € 1,5 kilot. Mycket matlagning blir det, här råddjur från svedala. Naturligtvis ska du handla Piementos del Patron. Bara salt olja och hög värme. Lika vanlig semestermat för matglada turister som lokala gourmander.

Ett tidigare bykkar har blivit ombyggt höjt och tillfixat och är nu en grovbänk med vask. Där elden var har vi lagt tjock stålplåt. Så är du en ambitiös kock kan du faktiskt få din egen vedeldade stekhäll direkt vid köksbänken.

Två stora glasdörrar leder ut till pation och matbordet.

Utanför finns matbord med bänkar och en handmurad gammal stenugn där du kan baka bröd, göra stekar och ditt livs bästa pizzor. Det är en ganska så fin upplevelse att elda på i ugnen samtidigt som allt annat förbereds och en naturligt samlingspunkt efter en lång dag på stranden.

Ytterligare en bild med det hele

Inget kök på Mallorca utan lite spansk peppar
Inget kök på Mallorca utan lite spansk peppar

Den gamla tvättzinken har höjts upp och byggts om till normalarbetshöjd, med ett långt sluttande kar för att skölja grönsaker eller skala potatis. Typ.

Vad som hände med den gamla köksbänken av sten? Den flyttade vi ut i trädgården och kopplade in vatten till. Den tillsammans med husets grill är en perfekt plats för dig som vill laga hela middagen ute.

En tanke på “Middan är klar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s